توصیه پژوهشگران: دیر شام نخورید! کاظمی: تحقق سند تحول مهم ترین رسالت آموزش پرورش است درمان سرطان ریه به کمک نانوحباب‌ها ساجدی نیا تاکید کرد: افزایش تاب‌آوری جامعه در مقابل مخاطرات طبیعی ضروری است شناسایی مجرمان ۹۰ پرونده لاینحل به کمک اطلاعات بانک ژنتیک رمزگشایی از قتل سه زن در مشهد ۳.۵ میلیون زوج نابارور در کشور| ۳۰ درصد زوجین در سن باروری تک فرزند قرار دارند حادثه معدن این بار در نطنز (۶ آذر ۱۴۰۳) یادی از زنده‌یاد دکتر جمال‌الدین مستقیمی، پدر علم آناتومی ایران | کاشف کالبد‌ها مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تغییر کرد | عزل «محترمانه» فیروزی پس از حادثه کودک کاشمری حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟ مراقبت‌های دوره‌ای کودکان باید براساس زمان طلایی تشخیص بیماری‌ها باشد آیا تأمین‌اجتماعی برای واریز حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران از بانک‌های دیگر قرض گرفته است؟ مرگ مشکوک ۲ کودک پس از مصرف ماکارونی در تهران چالش‌های مراقبت از  سالمندان در خانه کشف ۲۶ فقره سرقت قطعات خودرو در شهر مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از  تعیین سقف پذیرش در برخی مراکز درمانی | ماجرای سقف گذاری بیمه چیست؟ کشف ۵۰ میلیارد ریال لوازم جانبی قاچاق تلفن همراه در ترمینال مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند هفت‌نفره سرقت و مالخری اموال مسروقه در مشهد | تعویض موادمخدر با کالای سرقتی بررسی قوانین فرزندخواندگی و حمایت از کودکان بی‌سرپرست در کشور زنجیره تولید و تأمین دارو با کمبود نقدینگی مواجه است بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آذر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۶ آذر ۱۴۰۳) | آغاز بارش باران از فردا تا شنبه پرداخت دو ماه علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق برای بازنشستگان لشکری (۶ آذر ۱۴۰۳) + زمان ابلاغ احکام حال‌وروز بازنشستگان خوب نیست | مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد تمدید بیمه‌های تکمیلی و عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی (۶ آذر ۱۴۰۳) زنان بیمه‌شده چگونه می‌توانند درخواست کفالت والدین یا همسر ازکارافتاده را ثبت کنند؟ جزئیات بیمه عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی | مبلغ پرداختی به خانواده‌های بازنشستگان فوت‌شده چقدر است؟ ۵ ماده غذایی مفید برای فصل سرما آمار نگران کننده ابتلا به ایدز در کشور مشهد جزو شهر‌های موفق کشور در درمان زخم‌ها و اسکار‌های ناشی از بیماری سالک است آیا احکام جدید متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در آذرماه ۱۴۰۳ صادر می‌شود؟
سرخط خبرها

خطر موج جدید شیوع کرونا در خراسان رضوی | ابتلا به کرونای هندی در فصل گرما 

  • کد خبر: ۷۰۰۹۶
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۴
خطر موج جدید شیوع کرونا در خراسان رضوی | ابتلا به کرونای هندی در فصل گرما 
مهدی قلیان اول، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد: خطر موج جدید شیوع کرونا به‌ویژه نوع هندی این ویروس از جنوب و جنوب شرقی کشور وجود دارد و امیدواریم این اتفاق در خراسان رضوی رخ ندهد.

به گزارش شهرآرانیوز، کارشناسان حوزه پزشکی می‌گویند: در شرایطی که دامان خراسان رضوی هنوز از موج چهارم کرونا رهایی نیافته و به طور کامل از این موج عبور نکرده است، خطر موج پنجم شیوع این ویروس، این استان را، به‌ویژه از مناطق جنوب و جنوب شرقی کشور تهدید می‌کند.

این در حالی است که استان خراسان رضوی به دلیل مجاورت با افغانستان و پاکستان و ارتباط مستقیم این همسایگان با هند، در معرض خطر بیشتری از نظر ورود و شیوع کرونای هندی قرار دارد. 


هم اکنون روند ابتلا به کرونا در این استان رو به کاهش است اما سرعت کاهش، کند و به آهستگی پیش می رود و استان هنوز از موج چهارم کرونا عبور نکرده است.


سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی معتقد است، با وجود مشاهده کاهش در تعداد موارد بستری بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در کشور، وضعیت بیماری همچنان ناپایدار، حساس و شکننده بوده و در برخی شهرستان‌های دارای وضعیت قرمز، سویه‌های کرونای هندی و آفریقای جنوبی در حال گسترش است.
بنابراین‌ احتمال بروز موج پنجم شیوع کرونا در ایران با ویروس جهش‌ یافته هندی و آفریقایی وجود دارد و در این میان خراسان رضوی یکی از استانهای در معرض خطر به شمار می رود.

نخستین مرحله اوجگیری شیوع ویروس کرونا در خراسان رضوی در ماههای اسفند ۱۳۹۸ و فروردین ۱۳۹۹ بود.
دومین موج آن تیر و مرداد پارسال و سومین دوره اوجگیری شیوع کرونا نیز اواخر آبان و اوایل آذر ماه ۱۳۹۹ و موج چهارم آن نیز اواخر فروردین و اردیبهشت ماه امسال بود.


به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در موج چهارم شیوع کرونا برخلاف دفعات گذشته سرعت پیشرفت و انتقال ویروس افزایش یافت. 


طبق آخرین گزارش نرم افزار ماسک هم اکنون هیچ شهری در استان خراسان رضوی دارای وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا نیست و کلانشهر مشهد و هفت شهرستان دیگر استان وضعیت نارنجی داشته و بقیه در وضعیت زرد قرار دارند.


گرچه تعداد مبتلایان به کرونا در بخشهای بستری، سرپایی و تعداد فوتی های ناشی از کرونا در خراسان رضوی رو به کاهش است اما احتمال خطر موج جدید شیوع کرونا در این استان پیش بینی شده است و از این بابت دانشگاه  علوم پزشکی مشهد که بیشتر جمعیت استان را زیر پوشش دارد،  تمهیدات و آمادگی های لازم برای پیشگیری و کنترل موج پنجم را اتخاذ کرده است.

 

خطر موج جدید شیوع کرونا وجود دارد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خطر موج جدید شیوع کرونا به ویژه نوع هندی این ویروس از جنوب و جنوب شرقی کشور وجود دارد و امیدواریم این اتفاق در خراسان رضوی رخ ندهد.
دکتر مهدی قلیان اول افزود: با توجه به اینکه خراسان رضوی هنوز از موج چهارم کرونا به طور کامل عبور نکرده است، نمی توان پیش بینی درستی از وضعیت کرونا در هفته های آینده داشت اما باید آمادگی لازم برای مقابله با موج جدید را داشته باشیم.

وی ادامه داد: تعداد مبتلایان به کرونا در خراسان رضوی کاهش یافته اما این کاهش با کندی پیش می رود و این استان هنوز در دامنه موج چهارم شیوع کرونا قرار دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هم اکنون تعداد بستری شدگان ناشی از کرونا در استان خراسان رضوی ۸۳۰ نفر است که ۲۲۰ نفر آنها در بخشهای مراقبت های ویژه بیمارستانهای استان بستری هستند و تعداد فوتی های روزانه ناشی از کرونا در این استان به  ۱۰ تا ۱۵ نفر کاهش یافته است.

وی افزود: تعداد مراجعه کننده سرپایی به مراکز منتخب کرونا نیز به هزار و ۷۰۰ نفر در روز کاهش یافته است در حالی که این تعداد در اوج شیوع کرونا روزانه بیش از چهار هزار نفر بود.

 

سرعت درگیری ریوی در نوع جهش یافته کرونا

عضو هیات علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: ویروس‌ها به‌ طور مداوم از طریق جهش تغییر می‌کنند، همانند ویروس انگلیسی کرونا که از جهش‌های ویروس ووهان چین شکل گرفته و به دنبال آن ویروس‌های آمریکایی، آفریقایی، هندی و مالزیایی شناسایی شده است.


دکتر مهناز مزدوریان افزود: انواع جهش یافته کرونا سرعت بیشتر وخامت حال بیماران را به همراه داشته بطوریکه افراد در مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت دچار علائم شدید بیماری می‌شوند.


وی ادامه داد: انواع جهش یافته ویروس قدرت بسیار در ایجاد درگیری سیستم تنفسی بدن دارند بطور مثال در بیشتر موارد زمانی که ریه درگیر می‌شود طی ۲ تا سه روز از ۲۰ درصد درگیری به ۷۰ درصد درگیری ریه می‌رسد.

عضو هیات علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سیر بیماری سرعت بسیار دارد، از طرفی شدت بیماری هم بیشتر است و در صورت بروز علائم در افراد، این علائم شدت بیشتری نسبت به نوع معمولی ویروس دارند.


وی افزود: با توجه به پیدایش این سویه‌ها هموطنان باید همچنان دستورالعمل های بهداشتی را جدی بگیرند و سلامت خود و افراد خانواده را با سهل انگاری‌های بهداشتی مانند شرکت در مراسم‌ مختلف و دورهمی‌های خانوادگی به خطر نیندازند.


دکتر مزدوریان با بیان اینکه در هفته اخیر تعداد بیماران کرونایی بستری در بخش‌های داخلی نسبت به قبل کاهش یافته است ادامه داد: به نظر می رسد به شرایط پایدارتری رسیده‌ایم اما از مردم خواهش می‌کنیم با توجه به سویه‌های جدید، این ویروس و خطرات آن را بیش از پیش جدی بگیرند.


وی گفت: از آنجایی که تزریق واکسن، میزان بستری موارد شدید و مرگ و میر را کم می‌کند، نباید افراد واکسینه شده پس از تزریق واکسن عادی‌انگارانه برخورد کنند و این افراد هم همانند کسانی که هنوز واکسن تزریق نکرده‌اند موظف به رعایت تمام دستورالعمل های بهداشتی هستند.

 

افزایش خطر ابتلا به کرونای هندی در فصل گرما 

رییس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفت: خطر ابتلا به کرونای هندی در فصل گرما به مراتب بیشتر از دیگر ایام سال است و به همین جهت در این فصل باید رعایت دستورالعمل های بهداشتی به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.


دکتر زهرا نهبندانی افزود: ویروس جدید شناسایی شده در هند ترکیبی از چند ویروس است و به خاطر نزدیک بودن هند با ایران و همجواری کشور ما با افغانستان و پاکستان احتمال سرایت این ویروس در ایران زیاد است و به همین جهت مراقبت ویژه در مرزهای زمینی، هوایی و دریایی را می‌طلبد و این مأموریت ویژه در مرزهای خراسان رضوی آغاز شده است.


وی ادامه داد: ایرانی‌هایی که از هند وارد کشور می‌شوند و همچنین هندی‌هایی هم که وارد ایران می‌شوند در بدو ورود تا زمانی که سلامتی کامل آنان محرز شود، قرنطینه می شوند.

رییس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: علائم ویروس کرونای هندی مشابه دیگر ویروس‌های کرونا می‌باشد اما سرعت و شدت آن بیشتر است.


وی  علائم نخست ویروس کرونای هندی را اسهال، استفراغ و حالت تهوع برشمرد و افزود: افراد در صورتیکه با هر یک از این مشکل‌ها مواجه شدند باید به مراکز منتخب کرونا مراجعه کنند و آن را یک مشکل عادی نپندارند، حتی اگر تست آنان هم منفی بود بازهم پیگیر درمان باشند تا دچار مشکلات دیگر نشوند.


دکتر نهبندانی ادامه داد: آماده‌باش نیروهای بهداشت برای ماموریت ویژه مبارزه با ویروس کرونای هندی از طریق وزارتخانه اعلام شده و تمهیدات لازم در این خصوص اندیشیده شده است و نیروهای حاضر در مرزهای زمینی و هوایی خراسان رضوی با آمادگی کامل در این مأموریت ویژه حاضر هستند.

 

احتمال  افزایش تعداد مبتلایان به کرونا از اواخر خرداد ماه

دبیر کارگروه مراقبت و درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: احتمال افزایش تعداد مبتلایان به کرونا با موج جدید شیوع آن در خراسان رضوی از اواخر خرداد ماه امسال وجود دارد.


دکتر علی اصغر انجیدنی افزود: در حال حاضر در خصوص شیوع موج جدید کرونا در شهرهای جنوبی و شرقی کشور به علت گونه های جهش یافته هندی و آفریقایی هشدار داده شده است.


وی ادامه داد: گرچه هم اکنون تعداد مبتلایان به کرونا در ایران رو به کاهش است اما شهرهای جنوبی و مناطق شرقی کشور شرایط ویژه ای را تجربه می کنند از این رو قرارگاه مرکزی کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دلیل احتمال بازگشت دوباره ویروس کرونا همچنان حالت دفاعی و آماده باش خود را حفظ کرده است.


دبیر کارگروه مراقبت و درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هم اکنون ۶۶۰ نفر مبتلا به کرونا در بیمارستانهای زیرپوشش این دانشگاه بستری هستند.


وی افزود: خطر شیوع  کرونا یا مدل هندی آن در مناطق شرقی از جمله خراسان رضوی وجود دارد بنابراین حفظ آماده باش، ‌عدم کاهش تعداد تخت های بستری، ادامه اجرای طرح شهید سلیمانی و واکسیناسیون در این زمینه مورد تاکید است.

دکتر انجیدنی ادامه داد: افزایش نظارتها، اجرای دقیق پروتکل های بهداشتی و ارجاع بیماران به بیمارستانها نقش بسزایی در کنترل بیماری در صورت  موج جدید شیوع آن دارد.


۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند و به بقیه جمعیت این استان توسط دانشکده و دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه، تربت‌جام و نیشابور خدمات‌رسانی می‌شود.

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۲ میلیون و ۹۹۰ هزار و ۷۱۴ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۵۷ نفر دیگر از مبتلا شدگان به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته تعداد جان باختگان این بیماری در کشور به ۸۱ هزار و ۵۱۹ نفر رسیده است.

همچنین ۲ میلیون و ۵۹۰ هزار و ۶۸۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->